Egyes tervezési feladatok magukban foglalnak olyan gépelemeket, burkolatokat, melyek nemcsak konstrukciós-, ergonómiai- és hasonló követelményeknek kell megfelelniük, hanem mindemellett esztétikusnak is kell lenniük. A C3D Kft. - köszönhetően a modern 3D-s tervező rendszereknek - képes igen bonyolult, úgynevezett szabad felületek modellezésére is, melyek további ipari felhasználásra (szerszámkészítés, megmunkálás, stb.) is alkalmasak.

Megrendelőinket segítve a bonyolult geometriájú termékek előtervezése folyamán számos magas színvonalú kézi vázlatot készítünk a lehetséges változatokról. Ezekből a vázlatokból már a megrendelő elképzelése alapján készülnek el a 3D-s számítógépes modellek.

Az elkészült modellek alapján a termékről élethű számítógépes grafikák készíthetők, akár a tényleges felhasználási környezetébe illesztve azt (pl.: egy italautomatát egy bevásárló központba). Ezzel a módszerrel a termék tervezésének már egy igen korai fázisában lehet azt megmutatni a potenciális vásárlóknak, ügyfeleknek esetleg pénzügyi befektetőknek. A termékről az állóképeken kívül készülhet mozgókép is számítógépes animáció formájában.