GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-00545 pályázat
Kedvezményezett neve: C3D Műszaki Tanácsadó Kft.
Projekt címe: Présgépek beszerzése a C3D Műszaki Tanácsadó Kft.-nél
Szerződött támogatás összege: 25 234 125 forint
Támogatás mértéke: 30%
Projekt tényleges befejezési dátuma: 2019. 06. 14.

Projekt tartalmának bemutatása:

2015-ben indult el a C3D Kft. fém-préstechnikai üzeme. A vállalkozásunk erdőkürti telephelyén található csarnoképületet felújítottuk és az üzemünk működéséhez szükséges gyártó berendezések, ill. az anyagmozgatáshoz szükséges eszközök beszerzésre kerültek.

Vállalkozásunk továbbfejlesztése, és versenypozíciónk megerősítése céljából a megrendelőink részére a gépészeti tervezésen túl gyártási feladatok elvégzését is vállaljuk, ezáltal a termelési értékláncban is jelentős előrelépést sikerült elérnünk. Annak érdekében, hogy a megrendelőink minél szélesebb körét kiszolgálhassuk, a projekt eredményeként az üzem termékpalettáját kívánjuk bővíteni.

A pályázat keretén belül beszerzett 160 tonnás présgép biztosítja a termékpaletta bővítésének megvalósításához szükséges nagyobb préserőt. Az új szerszámgarnitúra beszerzésével pedig egy új és egyre bővülő piacra tudunk eljutni, amelyre a korábban rendelkezésünkre álló szerszámok nem voltak alkalmasak. Az új berendezések által olyan préselt lemez alkatrészeket tudunk gyártani, melyek előállítására előzőekben nem volt lehetőségünk. A préserő és a medve mozgatásának pontosabb szabályozása lehetővé teszi tized-milliméteres gyártási pontosság biztosítását. Korábban csak vastagabb lemezekből, kisebb pontossággal préselt alkatrészeket tudtunk gyártani, az új gépekkel azonban vékonyabb lemezből, nagyobb gyártási pontossággal készült alkatrészek is előállíthatóak.

A célunk a járműipari alkatrész beszállítói státusz elérése. A beruházás eredményeként vasúti fékbetétek törőelemeit tudjuk gyártani a német, a magyar és a szlovák vasutak szerelvényeihez. A kompozit féktuskók préselt hátlapjának gyártása esetén munkavállalóink létszámát 2 fővel növeltük.