Elnyert pályázatok

GINOP 1.2.2:

– kedvezményezett neve: C3D Műszaki Tanácsadó Kft.
– projekt címe: A C3D Műszaki Tanácsadó Kft. fém-préstechnikai üzemének kialakítása Erdőkürtön
– a szerződött támogatás összege: 37.623.561 Ft
– a támogatás mértéke (%-ban): 70%
– a projekt tartalmának bemutatása: A projekt célja egy présüzem létrehozása, ahol a C3D Kft. a korábbi szolgáltatási körén túllépve, versenypozícióját megerősítve elindíthatta gyártási tevékenységét is. A beruházást Erdőkürtön, barnamezős beruházás keretében valósítottuk meg. A projekt keretében a gyártáshoz, ill. az anyagmozgatáshoz szükséges eszközök, berendezések kerültek beszerzésre, ill. a bérelt ingatlanon található csarnoképület felújítása valósult meg.
– a projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés): 2017.02.23. (tényleges befejezés)
– projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-15-2015-01673

KFI16:

– kedvezményezett neve: C3D Műszaki Tanácsadó Kft.
– projekt címe: Új elgondoláson alapuló hidro-mechanikus présgép kifejlesztése a C3D Kft.-nél
– a szerződött támogatás összege: 85.064.640 Ft
– a támogatás mértéke (%-ban): 63,25%
– a projekt tartalmának bemutatása: A projekt célja működő prototípusok megtervezésén, legyártásán és tesztelésén keresztül kifejleszteni olyan szériagyártásra
érett piacképes présgépet, mely nemcsak a nagyvállalatoknak, hanem a kisebb vállalkozásoknak is elérhetővé válik. A projekt során 2 prototípus berendezést tervezünk
megépíteni és tesztelni, majd ezek tapasztalatai alapján elkészítjük egy piac érett elektromos energiatermelő rendszer gyártási dokumentációját. Tervezett paraméterek:
préserő: 100t, maximális löket 100mm, maximális teljesítményigény: 25kW, ciklusidő: 2s, szerkezeti magasság: 2,6m.

– a projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés): 2018.12.31. (tényleges befejezés)
– projekt azonosító száma: KFI_16-1-2016-0105

GINOP 1.2.3:

– kedvezményezett neve: C3D Műszaki Tanácsadó Kft.
– projekt címe: Présgépek beszerzése a C3D Műszaki Tanácsadó Kft.-nél
– a szerződött támogatás összege: 25.234.125 Ft
– a támogatás mértéke (%-ban): 30%
– a projekt tartalmának bemutatása: Az erdőkürti telephelyünkön lévő présüzemünkben zajló gyártási tevékenységünket kívánjuk kibővíteni a magyar, a német és a szlovák vasutak szerelvényeihez szükséges fékbetétek törőelemeinek gyártásával. Az előzetes kalkulációink szerint éves nettó 20 millió forint árbevétel növekedést eredményez ez a beruházás. Egy 160 tonnás présgép nagyobb présereje és az új szerszámgarnitúra lehetőséget adna a tervezett termékpaletta megvalósítására és egy új és egyre bővülő piacra történő bejutásra.
– a projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés): 2019.05.01.
– projekt azonosító száma: GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-00545

MKI 1.1.1:

– kedvezményezett neve: C3D Műszaki Tanácsadó Kft.
– projekt címe: Aktív irodai szék prototípusának kifejlesztése, szabadalmi védelmének elindítása és a piacra vezetés előkészítése
– a szerződött támogatás összege: 39.290.690 Ft
– a támogatás mértéke (%-ban): 67,95%
– a projekt tartalmának bemutatása: A mai kor alap problémája a tartós ülő munkát végzők esetében, tehát egyfajta népbetegség a gerincproblémák jelentkezése akár már korai életszakaszban is. A projekt megvalósításával egy széles hazai és nemzetközi réteget kívánunk elérni, jobb életminőséget kínálva a hétköznapokban. A projekt során egy olyan aktív irodai szék megalkotása a cél, amely a tartós ülés esetén előre programozott motorikus mozgásokkal aktívan tartja a gerincet, így annak egészséges megtartása érhető el. A jelenleg elérhető termékekhez képest így a szék egyedi gerincfelépítéshez igazodik, nem egy statikus korrekciókra alkalmas eszköz, hanem dinamikus és személyre szabott, speciális megoldást kínál. A meglévő eszközökhöz képest szintén jelentős fejlesztés, hogy nem a gerinctartó izmok lazítását célozza, hanem azok korrekciós erősítését. A projekt során elkészítünk egy elsődleges prototípust, amelyet a második évben a piaci igények, a potenciális megrendelői körök igényei alapján továbbfejlesztünk.
– a projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés): 2020.12.31.